Op vakantie? Maak je huis ‘inbraakproof’!

De caravans bevolken de straten al weer, de tenten zijn van de zolder gehaald, de hotels en de huisjes geboekt: de zomervakantie dient zich aan. Op 6 juli trapt de eerste regio af. Ga je echt weg? Zorg dan dat je huis veilig achterblijft.

Kans verkleinen

Het is misschien een open deur – figuurlijk – maar zorg dat het geen letterlijke open deur wordt. In de vakantie is het dievengilde meer alert dan in de rest van het jaar. Immers: hele straten staan soms leeg omdat we nu eenmaal aan bepaalde periodes gebonden zijn voor onze vakanties. 

Punt één

Tegen gewelddadig inbreken doe je niks. Een ruit intikken of een deur intrappen is moeilijk te voorkomen. Maar dit maakt veel lawaai en voor lawaai zijn inbrekers allergisch. Maak het ze daarom zo lastig mogelijk: bijvoorbeeld met (goedgekeurde) sloten en deurbeslag en verstevig de deur met een extra slot op kniehoogte om intrappen moeilijker te maken.

Bloempot

Draai een voor- of achterdeur altijd op slot, maar laat de sleutel niet aan de binnenkant op het slot zitten. En leg ook geen sleutel onder een bloempot voor eventuele verzorgers, maar geef de sleutel af bij hen. Zorg dat zij kranten en post uit het zicht leggen en laat ’s avonds een lampje branden. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een tijdschakelaar, een investering van een paar euro. Heb je een schuifpui? Leg dan aan de binnenkant een lat in de rails zodat de pui niet open geschoven kan worden.

Andere open deur

Nog zo’n open deur, maar daarom zeker het vermelden waard: laat geen waardevolle spullen in het zicht rondslingeren. Geen iPad op de vensterbank, geen dure televisie zichtbaar vanaf de straat, dat soort zaken. Tip: kijk zelf eens wat er te zien is als je door een raam naar binnen kijkt en haal dure spullen uit dit blikveld. En laat geen ladders of ander klimspul in de tuin achter.

Documenteren

Berg waardevolle spullen goed op en ‘documenteer’ ze: maak er foto’s van (liefst met een liniaal in beeld vanwege de afmetingen), graveer je postcode en huisnummer in grotere voorwerpen en schrijf zoveel mogelijk de serie- en productnummers op zodat je iets kunt laten zien aan de politie, mocht het alsnog misgaan. Of gebruik de zogenaamde DNA-spray. Deze kleurloze – onschadelijke – vloeistof  voorziet voorwerpen van een onzichtbaar en uniek DNA, het bewijs dat het van jou is.

Je Garantiemakelaar wenst je in elk geval alvast een zorgeloze, fijne en zonnige vakantie.

 

 

Alex Zeeman
9

Ik ben niet bekend met het verkopen van een huis maar hoe het nu met gaat met sjors die zijn uiterste best doet om het voor elkaar te krijgen zou ik het zo weer doen

Verkoper van Mauritsstraat 15
8

Fijne deskundige makelaar met veel kennis over de woningmarkt. Laat zich niet gek maken en trek een eigen plan. Heel prettig!

Verkoper van Trompenbergerweg 41 B
10

Na 10 jaar geleden ons huis met Hillen Makelaardij te hebben aangekocht nu wederom voor de verkoop. Zeer te spreken over de pragmatische aanpak van Reynier Hillen. Snel en doortastend. Binnen 1 week verkocht!

Lees meer
Terug
Recent bekeken